WEDSTRIJD ZVC Onbetong Tongeren - ZVC Leopoldsburg  4 - 6  (0-2)

DATUM 28-01-2011  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG In een volgelopen Eburonenhal zagen de supporters een spannend duel tussen twee titelfavorieten waarbij Leopoldsburg uiteindelijk toch nog won. In de eerste minuut al was het bijna raak maar keeper Neven redde nog juist voor de doellijn. Neven redde nog een schot van Putseys. De eerste minuten waren volledig voor Leopoldsburg die Tongeren onder druk zette. Toen kon Putzeis van Tongeren paar keer schieten maar Conard redde knap. In de 8ste minuut was er een open kans voor L’Ortye maar die miste. In dezelfde minuut scoorde Wawrzak een fantastisch doelpunt, 0-1 voor Leopoldsburg. Na die goal werd de match meer evenwichtiger met kansjes voor beide ploegen met de grootste kans voor alweer L’Ortye, die onbegrijpelijk miste. Vermeiren daarentegen verdubbelde de score waarbij Neven furieus werd en de bal tegen de scheidsrechter gooide en terecht rood kreeg. In de overtal situatie kon Leopoldsburg geen doelpunt meer maken. L’Ortye schoot in de laatste minuut nog tegen de paal.

Onbetong Tongeren zou in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen om de situatie recht te trekken. En dat deden ze ook :in de eerste minuten zetten ze Leopoldsburg zwaar onder druk en dat resulteerden in een goal van Tilkin (1-2). Tongeren speelde de verdediging simpel uit. Putzeis miste de kans op 2-2. Maar in dezelfde minuut werd het toch verdiend 2-2, doelpunt Tilkin. In dezelfde minuut goal van Jans (3-2).Leopoldsburg was de kluts kwijt tot trainer Schapmans een time-out vroeg en zijn troepen terug tot rust kon laten komen. Creemers scoorde de 3-3 via de flank. In de daarop volgende 2 minuten redde de keeper van Tongeren schitterend doelpogingen van 2x Creemers en Wawrzak. Leopoldsburg begon terug in de wedstrijd te komen met verder pogingen van Verheyen en een vrije trap van Wawrzak maar de doelman redde op dat moment alles. Toch kwam Leopoldsburg voor via Verheyen 3-4, de wedstrijd was terug aan’t kantelen. Onbetong begon aan en zwaar offensief en drukte Leopoldsburg plat maar Conard stond goed te keepen. Putzeys scoorde in de 18de minuut de verlossende(?) 3-5. In de laatste 2 minuten werd het nog zeer spannend met nog een terechte penalty voor Tongeren die gescoord werd door Tilkin (4-5), dit was 19 seconden voor het einde. Maar in de allerlaatste seconden scoorde good old Vermeiren de verlossende 4-6 voor Leopoldsburg. Deze wedstrijd kon alle kanten op, maar misschien heeft Leopoldsburg iets meer in zijn marge dan Tongeren die in de eerste helft niet goed speelde.